Interieurfilters

 

Interieurfilters laten frisse lucht binnen en houden (fijn)stof en pollen buiten
 

Enig idee hoeveel stofdeeltjes en pollen boven het asfalt zweven? Dan zou u eens een interieurfilter moeten bekijken dat aan vervanging toe is. Bij het zien van zo’n groezelig zwart filter wordt direct duidelijk waarom een goed werkend interieurfilter zo belangrijk is. Voor een heerlijk fris interieur, terwijl (fijn)stof en pollen worden afgevangen.
 

Prettig voor mensen met een allergie of hooikoorts
 

Interieurfilters bieden niet alleen extra comfort aan de inzittenden, mensen met een allergie hebben er in het bijzonder baat bij. Wist u dat in Duitsland 16 procent van de bevolking lijdt aan een pollenallergie? Vooral in het voorjaar, wanneer er veel pollen in de lucht zweven, zullen zij het verschil merken. Een goed werkend filter voorkomt rode en tranende ogen. Ook voor jonge kinderen, die vaak extra gevoelig zijn voor stofdeeltjes en uitlaatgassen, zorgt een interieurfilter voor een gezonder binnenklimaat.
 

Drie soorten interieurfilters
 

Bosch Car Service biedt u de keuze uit drie soorten filters: het standaardfilter, het actieve-koolstoffilter en het Filter+. Het standaardfilter vangt pollen en (fijn)stof af, beschermt de airconditioning en voorkomt beslagen ruiten. Het actieve-koolstoffilter beschermt u en uw passagiers daarnaast ook tegen nare luchtjes en schadelijke gassen, zoals ozon, smog en uitlaatgassen. Het Filter+ tot slot voegt hier de bescherming aan toe tegen nog kleinere fijnstofdeeltjes. Ook neutraliseert het filter diverse allergenen en bacteriën die irritatie en allergische reacties kunnen veroorzaken.
 

Afgestemd op uw auto
 

Bosch Car Service levert interieurfilters in circa 500 uitvoeringen, waarmee het maar liefst 95 procent van de markt bedient. Dit betekent dat wij voor de meeste automerken en modellen een pasklaar filter in het assortiment hebben, voor zowel auto’s met airco als zonder. Een Bosch-interieurfilter is qua pasvorm en luchtdoorstroom perfect afgestemd op het ventilatiesysteem van uw auto. Het filter gaat gemiddeld 15.000 kilometer of 1 jaar mee, afhankelijk van het gebruik, en kan tijdens een onderhoudsbeurt eenvoudig worden vervangen.


 


 

In onderstaande film, die wij in samenwerking met AutoWeek hebben gemaakt, leggen wij het verschil uit tussen de 3 soorten interieurfilters: