Houd uw hoofd koel

Houd uw hoofd koel, dan komt u veilig thuis. Maak nu een afspraak dan zorgen wij voor schone frisse lucht in uw auto.

 

 

 

Feitencheck airco

  Aircosysteem verliest gemiddeld 10% koudemiddel per jaar 
  Te weinig koudemiddel kan onherstelbare schade veroorzaken
  Airco onderhoud wordt niet standaard uitgevoerd bij onderhoud of APK
  Door de warmtewisseling kan er schimmel ontstaan, wat nare luchtjes kan veroorzaken

 

 

Feitencheck interieurfilter

  In de auto kan het gehalte van pollen en verontreinigingen 6 maal zo hoog zijn als daarbuiten
  Voor mensen met hooikoorts-allergie heeft Bosch een speciaal interieurFILTER+ ontwikkeld
  Het +FILTER houdt 99% van de stofdeeltjes tegen en neutraliseert allergenen en bacteriën
  Vervang het filter jaarlijks of elke 15.000 km voor een optimale werking

 

 

 

 

 

Kies voor airco-onderhoud

Een airco biedt u veel comfort in de zomer. Als de zon hoog aan de hemel staat, biedt ze verkoeling. Om een goede werking te garanderen, heeft een aircosysteem periodiek onderhoud nodig. Wij hebben alle kennis en apparatuur in huis om dit professioneel uit te voeren. Onze airco-onderhoudsbeurt bestaat uit het legen van het systeem, vacumeren, een lektest en druktest, diagnose stellen, bijvullen met koudemiddel en tot slot de afgifte van een nieuw certificaat.

 

Waarom een aircocheck?

Ondanks dat het een gesloten systeem betreft, lekt er tijdens het gebruik toch een minimale hoeveelheid koudemiddel weg. Bij een aircocontrole checkt de monteur of de minimale hoeveelheid koudemiddel nog aanwezig is en of er mogelijk sprake is van lekkage. Bij te weinig koudemiddel kan de (kostbare) compressor onherstelbaar beschadigd raken door een gebrek aan smering. Daarnaast checkt de monteur alle componenten op een goede conditie en werking. Zo nodig vervangt hij onderdelen en vult hij het systeem weer bij.

 

Airco met een luchtje

Een ander onderdeel van de aircocontrole betreft het interieurfilter van het systeem en eventuele vervuiling van de verdamper. Door de warmtewisselaar in het systeem treedt er veel condens op, waardoor soms schimmelvorming kan ontstaan. Wanneer dit optreedt, neemt u dit in de auto waar als een muffe lucht, zodra u de airco inschakelt. De monteur neemt deze vervuiling weg met een speciaal reinigingsmiddel en plaatst een nieuw interieurfilter. Hierna is het weer heerlijk fris. Bosch heeft hierbij ook gedacht aan mensen met hooikoorts.

 


 

Tips

Onderhoud aan de airco is specialistisch werk dat u het best aan de monteur kunt overlaten. Wel kunt u de werking van de airco controleren tijdens het gebruik. Koelt het interieur niet snel genoeg af of blijft de temperatuur te hoog? Heeft u moeite met het ontwasemen van de ruiten? Dan wordt het tijd voor een bezoek aan uw Bosch Car Service. Als u te lang blijft doorrijden, kan een slecht werkende airco leiden tot een defect en dat kan flink in de papieren lopen. Daarnaast is dit ook beter voor uw gezondheid.

 

 </